Fotovoltaïsche zonnesystemen

In fotovoltaïsche zonne-energiesystemen (of PV-systemen) zetten zonnecellen het opgevangen licht om in elektriciteit. Deze zonnecellen worden aan elkaar gekoppeld in PV-panelen, of anders genaamd PV-modules.

Aan elkaar geschakelde PV-panelen op een draagstructuur en met de nodige elektronische randapparatuur vormen een PV-systeem. Zo’n systeem zorgt ervoor dat de opgewekte stroom wordt opgeslagen of aan het elektriciteitsnet wordt geleverd zodat de eindverbruiker de stroom kan gebruiken.

Installatiebedrijf van den Berg installeert al sinds 2007 zonnepanelen op daken. Hiermee hebben wij bewezen dat wij onze garantievoorwaarden nakomen en onze klanten zorgeloos blijven genieten van hun zonnepanelen.

Ondertussen heeft deze markt niet stil gestaan en rusten wij zowel onze nieuwe als bestaande installaties uit met uitleessystemen, slimme sturingen en thuisbatterijen.

Rescert Fotovoltaïsche installaties

Installatiebedrijf van den Berg is een Rescert gecertificeerd installateur fotovoltaïsche installaties.

Thuisbatterij

Zonnepanelen draaien optimaal als de zon schijnt. De energie die je dan opwekt, blijft gemiddeld voor 28 procent binnen de woning. De rest vloeit door naar het elektriciteitsnet.

Wil je meer energie in huis houden, dan kan je een thuisbatterij installeren. Die slaat de energie van je zonnepanelen op. Zo blijft tot 70 procent van de opgewekte energie thuis, en ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. Je bespaart dus op je elektriciteits- en netkosten.

Een thuisbatterij zorgt er ook voor dat je elektrische toestellen - zoals wasmachine, vaatwasser en boiler - niet langer overdag moeten werken. Door energie te plukken uit je thuisbatterij kan je de was en de plas ook op een later tijdstip doen.

Is een thuisbatterij interessant voor jou? Onze experts pluizen het graag voor jou uit.