Thuisbatterij

Zonnepanelen draaien optimaal als de zon schijnt. De energie die je dan opwekt, blijft gemiddeld voor 28 procent binnen de woning. De rest vloeit door naar het elektriciteitsnet.

Wil je meer energie in huis houden, dan kan je een thuisbatterij installeren. Die slaat de energie van je zonnepanelen op. Zo blijft tot 70 procent van de opgewekte energie thuis, en ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. Je bespaart dus op je elektriciteits- en netkosten.

Een thuisbatterij zorgt er ook voor dat je elektrische toestellen - zoals wasmachine, vaatwasser en boiler - niet langer overdag moeten werken. Door energie te plukken uit je thuisbatterij kan je de was en de plas ook op een later tijdstip doen.

Is een thuisbatterij interessant voor jou? Onze experts pluizen het graag voor jou uit.

Slimme aansturing van je batterij

Slimme aansturing van je batterij

van den Berg doet meer dan jouw zonneboiler, zonnepanelen, thuisbatterij of laadpaal plaatsen. Wij verbinden deze ook met jouw bestaande installatie voor verwarmen of verkoelen.

Sterker nog: we zorgen ervoor dat je aanwinst meteen optimaal rendeert. Dat gebeurt door middel van de slimme aansturing FlexiO, die jouw elektriciteitsfactuur verlaagt. Zo kan je zelfs geld verdienen aan je duurzame energie-installatie.

FlexiO optimaliseert je energieverbruik door

  • in te spelen op zowel lage als hoge uurprijzen doorheen de dag
  • rekening te houden met je piekverbruik
  • extra kosten te vermijden bij negatieve prijzen voor zonne-energie
  • extra opbrengsten te realiseren door mee het elektriciteitsnet te balanceren