De gedrevenheid, het vakmanschap en de zin voor perfectionisme waarmee stichter Kees van den Berg in 1976 met Installatiebedrijf van den Berg van start ging vormen nog steeds de kern van dit familiebedrijf. Zonen Jan en Bert leerden de liefde voor het vak van vader Kees en zetten met dezelfde focus de familietraditie verder. Elke installatie wordt 100% volgens de regels van de kunst ontworpen, geplaatst, afgewerkt, onderhouden én indien nodig hersteld.

Onze geschiedenis

Kees van den Berg startte in 1976 als zelfstandig loodgieter en verwarmingsspecialist. Al snel nam Kees verschillende installateurs en monteurs in dienst. Zijn echtgenote Addie ontfermde zich over de administratie en winkelverkoop van de snelgroeiende zaak.

Vanaf 1998 kwamen ook de zonen Jan en Bert in dienst. Vooraleer zij doorgroeiden in het bedrijf tot zaakvoerders, begonnen ze als technisch vakman. Jan specialiseerde zich als monteur, terwijl Bert zich vooral op naservice toelegt.

Nog steeds vormt deze technische bagage een enorme troef. Jan en Bert vormen het eerste aanspreekpunt voor elke klant. Zij komen ter plaatse om een bestaande situatie technisch te analyseren of staan je te woord tijdens een afspraak in de showroom. Momenteel beschikken zij over een ervaren team van technische specialisten.

Vele jaren vormde Meerle in Hoogstraten de thuisbasis. Sinds juni 2018 is Installatiebedrijf van den Berg verhuisd naar een gloednieuwe showroom nabij het centrum van Hoogstraten.

Onze specialiteiten

Als installatiebedrijf vormen verwarming en sanitair de basis van ons verhaal, zowel voor nieuwbouw als renovatie. Volledige badkamerrenovaties is onze absolute specialiteit. Wij ontzorgen de klant van A tot Z om zijn oude badkamer om te toveren tot een nieuw juweeltje.

Met de opkomst van de hernieuwbare energieën werden warmtepompen en airco installaties toegevoegd aan onze aanbod.

Tenslotte behoren wij tot dé pioniers op vlak van zonne-energie. Lang voordat dit een hype werd plaatsten wij alle zonnepanelen op daken. Als één van de weinige overblijvers in dit marktsegment doen we dit nog steeds.

Onze klanten

Installatiebedrijf van den Berg werkt voor particuliere klanten die vakmanschap en kwaliteit naar waarde kunnen inschatten. Wij richten ons hoofdzakelijk op de ruime regio rond Hoogstraten. Zo tellen wij vele klanten in Hoogstraten, Rijkevorsel, Merksplas, Wuustwezel, Brecht en Brasschaat.

Wij zijn geen prijsbreker op de markt, maar maken het verschil met vakkundig geplaatste installaties die vele jaren perfect functioneren. Wanneer nodig kunnen onze klanten altijd rekenen op een snelle en flexibele onderhouds- en herstellingsdienst.

Onze erkenningen

Installatiebedrijf heeft alle erkenningen welke verplicht zijn voor de verschillende sectoren waarin wij actief zijn:

Onze techniekers zijn gecertificeerd voor stookolie, aardgas, propaan, en koeltechniek.

Verder heeft Installatiebedrijf van den Berg nog volgende certifcaten:

  • Cerga aardgas en propaan voor het keuren van onze eigen gasinstallaties
  • Koeltechnische certificering
  • Rescert warmtepompen
  • Rescert zonneboiler (+zonneboiler combi)
  • Rescert Elektrische zonnepanelen