Zonneboiler

Met een zonneboiler voor het verwarmen van drinkwater kan u tot 70% van de daarvoor benodigde energie gratis opwekken. Ook kan u de verwarming ondersteunen met een zonnesysteem, hiermee zal u 30% of meer van de totale verwarmingsenergie gratis opwekken. Dat betekent dat u grotendeels onafhankelijk wordt van olie en gas. Tegelijkertijd is er een daling van de schadelijke CO2-uitstoot van uw woning.

Zonnethermie is ideaal voor nieuwbouw en renovatie

U kan een zonneboiler inplannen wanneer u een nieuwe woning gaat bouwen, wanneer u uw huis renoveert of wanneer uw verwarmingsinstallatie aan vervanging toe is. Het is ook mogelijk om uw bestaande verwarmingsinstallatie op elk gewenst moment uit te rusten met een zonnesysteem. Met onze partner Junkers - Bosch kunnen wij steeds een ruime waaier aan oplossingen aanbieden.

Rescert Zonneboiler

Installatiebedrijf van den Berg is een Rescert gecertificeerd installateur Zonthermische installaties voor sanitair warm water.

Rescert installateur is een noodzaak voor uw premieaanvraag:

De premie voor huishoudelijke zonneboilers kan aangevraagd worden voor bestaande woningen en nieuwbouwwoningen met bouwaanvraag tot 31/12/2013. Vanaf 1/07/2017 moet de aannemer beschikken over een certificaat van bekwaamheid (Rescert).

Voor de zonneboilerpremie moet de installateur beschikken over het certificaat van bekwaamheid voor zonthermische installaties voor sanitair warm water of voor gecombineerde systemen.

Een certificaat van bekwaamheid is een certificaat van ervaring en wordt toegekend op basis van het volgen van een erkende opleiding, het slagen voor een examen, toegang tot het beroep én relevante beroepservaring.

Een gecertificeerde aannemer zal de verantwoordelijkheid voor de kwalitatieve uitvoering van de gesubsidieerde installatie op zich nemen. Zijn certificeringsnummer zal dan ook op het premieaanvraagformulier vermeld moeten worden.