Ventilatiesysteem D

Bij balansventilatie of systeem D zijn de luchtstromen volledig mechanisch gestuurd en wordt er continu evenveel verse lucht aangevoerd als vervuilde lucht afgevoerd. De meerwaarde van systeem D schuilt in de warmterecuperatie. Via de ingebouwde tegenstroomwarmtewisselaar wordt de warmte-energie van de afvoerlucht uit de natte ruimtes gerecupereerd en overgedragen op de verse aanvoerlucht naar de droge ruimtes.

Onderhoud is noozakelijk

Een goede installatie en een regelmatig onderhoud zijn de beste garanties voor het optimaal functioneren en een lange levensduur van uw ventilatiesysteem. Als installateur bieden wij de mogelijkheid om uw toestel jaarlijks door ons te laten onderhouden zodat u kan blijven genieten van een comfortabel en gezond binnenklimaat. Informeer naar onze onderhoudscontracten.

Om de vervuilde buitenlucht te filteren en om zo een gezond binnenklimaat te creƫren is het belangrijk de filters van een ventilatietoestel minstens 1 maal per jaar te vervangen. Bovendien blijft u dan genieten van een optimale ventilatie.