Geniet van een gezond en comfortabel binnenklimaat

In een hedendaagse geïsoleerde woning vormt een goed uitgebalanceerd ventilatiesysteem een absolute noodzaak voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Kijk daarom verder dan uitsluitend de prijs van je ventilatiesysteem. Jouw gezondheid en dagelijks wooncomfort zijn te belangrijk. Een kwaliteitsvol ventilatiesysteem dat niet alleen morgen maar ook binnen tien jaar perfect functioneert, vereist vakmanschap en kwaliteitsmateriaal. Wij werken al vele jaren samen met het Nederlandse kwaliteitsmerk Zehnder - Stork.

Ventilatiesysteem C

Bij een ventilatiesysteem type C wordt de verse lucht op natuurlijke wijze aangevoerd via raamroosters in de leefruimtes en slaapkamers. De vervuilde, vochtige lucht wordt afgezogen in de vochtige ruimtes ( keuken, badkamer, berging en toiletten).

Ventilatiesysteem D

Bij balansventilatie of systeem D zijn de luchtstromen volledig mechanisch gestuurd en wordt er continu evenveel verse lucht aangevoerd als vervuilde lucht afgevoerd. De meerwaarde van systeem D schuilt in de warmterecuperatie. Via de ingebouwde tegenstroomwarmtewisselaar wordt de warmte-energie van de afvoerlucht uit de natte ruimtes gerecupereerd en overgedragen op de verse aanvoerlucht naar de droge ruimtes.