Sean Dhondt over zijn Health Mate infraroodcabine

Sean Dhondt stapt vrolijk binnen in de koffiebar aan VTM waar we hebben afgesproken. Hij is sinds een paar dagen terug uit Spanje, waar hij opnames had voor het VTM-programma ‘Liefde Voor Muziek’ samen met André Hazes, Regi, Gene Thomas, Karen Damen, Peter Van Laet, Tom Dice & Kato.

“We gaan er altijd met z’n tweeën in, mijn vrouw en ik. En dan spelen we een kaartspelletje”

De zanger/presentator is intussen wat bijgeslapen na de lange draaidagen. “Het was superplezant, maar intens. We hadden opnames tot na middernacht, dan reden we terug naar de villa om nog wat na te praten… Toen ik terug thuis was, heb ik veertien uur aan één stuk geslapen, zo moe was ik.”

De Spaanse zon heeft Sean intussen weer ingeruild voor het iets minder exotische Tielrode bij Temse, waar hij een jaar geleden een huis kocht met zijn vrouw Allison.

“De vorige eigenaar had in zijn tuinhuis een infraroodsauna staan. ‘Zit die mee in de prijs?’ vroegen wij hem. Maar de man had rugklachten en nam ‘m mee. Zo was het zaadje bij ons geplant: die plek was inderdaad ideaal voor een sauna. We zijn wat beginnen rondkijken, mijn mama had ergens gehoord over Health Mate infraroodsauna’s. We hebben wat prijzen en merken vergeleken en kwamen uit bij Health Mate.”

“Ons tuinhuis bleek de perfecte plek voor een infraroodsauna. We hebben wat prijzen en merken vergeleken en kwamen uit bij Health Mate”

Turks stoombad

“In de koude maanden zitten we een keer of drie per week in de sauna, altijd ’s avonds en meestal samen. Ik vind dat echt gezellig. ‘Ik ga erin’, zegt de ene, en dan volgt de andere wel. We zitten er drie kwartier tot een uurtje in. Meestal stellen we de temperatuur in rond 50°, soms zelfs 55°. Ik vind die droge lucht echt aangenaam, ik kan lang blijven zitten. Ik was vroeger fan van een Turks stoombad. Maar probeer dát maar eens in je tuinhuis te zetten, daar is geen beginnen aan (lacht). Zo’n infraroodsauna daarentegen is heel makkelijk om te plaatsen en proper te houden.

Ik zet altijd muziek op. Soms massagemuziek, soms heavy metal. We doen ook altijd een geur in onze sauna, eucalyptus. Allison houdt van één kleur licht in de sauna, ik zet er verschillende op. Blauw, geel, rood… ik vind het leuk om die kleurtjes te zien veranderen. Ik kan niet zo goed stilzitten, verveel me nogal gauw. Daarom spelen we vaak een kaartspelletje samen. Wij zijn twee smalle mensen, er is net genoeg plek tussen ons in” (lacht).

“Ik heb al sinds jongs af aan last van mijn onderrug. Als ik weer eens te lang in een slechte houding heb gezeten, kan ik echt deugd hebben van de therapeutische werking van de infraroodstralen”

Slechte houding

“Ik heb al sinds jongs af aan last van mijn onderrug. Als ik weer eens te lang in een slechte houding heb gezeten, kan ik echt deugd hebben van de therapeutische werking van de infraroodstralen. Eens mijn spieren goed opgewarmd zijn, verdwijnt de pijn.

Allison is tattoo artist, ze heeft haar eigen shop in Temse. Tatoeëren is millimeterwerk, ze zit constant voorovergebogen met haar lichaam in krampachtige houdingen. Na een lange werkdag voelt ook zij de voordelen van zo’n sauna op haar lichaam.”

Gezonde levensstijl

“Het gebeurt weleens dat vrienden bij ons komen eten en daarna in de sauna gaan. Toen ik de voorbije week in Spanje zat en Allison ook in het buitenland was, is een maat van mij op het huis komen passen voor de katten. Als ik sms’te of alles goed was, stuurde hij altijd terug ‘Top, ik zit hier in de sauna hé’ (lacht). Die infraroodsauna spoort sowieso aan tot een gezonde levensstijl. We proberen geregeld samen te sporten en elkaar te motiveren, al gaat dat met ups en downs. Maar als we dan een periode samen fitnessen, doet zo’n sauna nadien deugd. Het zorgt ervoor dat m’n spieren niet te fel verkrampen. Toxines uitzweten, gezond koken – Allison heeft wat gesukkeld met haar gezondheid, we hebben een tijdje glutenvrij en vegan gegeten – dat hoort er allemaal bij. En ja, zo’n infraroodsauna dus ook.”

“Sporten, toxines uitzweten, vers koken… we proberen gezond te leven. En daar hoort een infraroodsauna ook bij”

Kopie van https://anneliesstraalt.be/sean-dhondt-over-zijn-health-mate-infraroodsauna/